Nikè Moens & Vick Verachtert

De Bomma's
De Bomma's (English)
speellijst
in de pers

Nikè Moens (1984) en Vick Verachtert (1983) studeerden beide theatervormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Ze studeerden in 2007 af.  
 
In haar Master behaalde Nikè met haar eindwerk: Larfken! de prijs voor Jong Aanstormend Talent. Ze maakte haar eindwerk in samenwerking met de Toneelacademie in Maastricht. Ze studeerde een half jaar Bühnebild in Berlijn aan de Kunsthochschule. Ze liep stage bij FroeFroe en Valentine Kempinck en werkte onder andere samen met Het Paleis, Stefan Perceval, Sam Bogaerts, Nico Boon, Vick Verachtert en Annelies van Hullebusch. Ze maakt ook werk onder de naam: Simple Comme Bonjour en nam deel aan de tentoonstelling over Scheld’apen Popart in NICC. Tevens ontwerpt en maakt Nikè bij het Vlaamse Compagnie Frieda.
 
Vick Verachtert studeerde een half jaar Bühnebild in Berlijn aan de Kunsthochschule. Ze verzorgde kostuumontwerp en uitvoering bij onder andere theaterTieret, Passerelle vzw, sociaal/artistiek buurtproject theater Rataplan, poppentheater Foesiemauw, figurentheater De Maan, Het toneelhuis Antwerpen en Phantasialand. In 2011 deed ze bij Theaterhuis De Roma Stad, een theaterproject met kinderen en jongeren uit Borgerhout.
 
Nikè en Vick namen deel aan Werkkamp 010 in Hoboken waar ze samen de installatie Dit is niet de ark van Noach bouwden. 

Meer info: www.nikeemoens.be en www.vickverachtert.co.nr