Linde Schinkel

Schwarzwald FM
Schwarzwald FM (English)
speellijst
in de pers

De sopraan Linde Schinkel behaalde in 2011 haar masterdiploma als student van Xenia Meijer aan het Fontys Conservatorium. Aan het Rotterdams Conservatorium haalde ze eerder haar bachelordiploma als student van Frans Huijts en Roberta Alexander. Daarnaast volgde ze vele masterclasses (o.a. Johannette Zomer, Margreet Honig, Carolyn Watkinson en Evelyn Tubb) en interpretatielessen (Richard Egarr, Fabio Bonizzoni, Patrick Ayrton en luitisten Fred Jacobs en Michael Fields).

Linde beschikt over een warme en natuurlijke stem waarmee ze zich kan uiten in vele kleuren en karakters. Hierdoor is zij een graag gehoorde soliste. Zij zingt solo in vele oratoria, waaronder Bachs Matthäus Passion, de Messiah van Händel, het Requiem van Mozart en Hör mein Bitten van Mendelssohn. Als solist in de Matthäus Passion van Bach was zij te horen in Wenen, Praag en Brno. Op uitnodiging van het Noorse Aust-Agder Kamerorkest gaf zij verschillende concerten in Noorwegen.

Linde is verbonden aan twee oude muziek ensembles waarmee ze regelmatig optreedt, Udite! en Rood Hout. In februari 2013 verscheen de eerste cd van Rood Hout. Linde is hierop te horen in solocantates en -motetten van Händel, Vivaldi en Telemann.

Naast haar werkzaamheden als sopraansolist maakt Linde eigentijdse muziektheaterprogramma’s met klassieke zang onder de naam VOX Muziektheater. Het programma Vers Hartzeer won de Almost Famous Award 2010 van het Ostadetheater in Amsterdam. In de zomer van 2013 zingt Linde Bach in de Coffeeshop met haar project De Coffeeshop Cantate op Over het IJ Festival en het Grachtenfestival.

Meer info: www.voxmuziektheater.nl


Foto: Wouter van Belle